Pečeni oslić iz rerne – obožavaćete ovaj recept!

Obožavaćete ovaj recept za pečeni oslić iz rerne, jer nećete pržiti ribu u dubokom ulju, zbog čega je ova riba idealna za zdrav ručak ili večeru. U nastavku teksta nalazi jednostavan i brz način pripreme ribe, kao i spisak sastojaka koji su vam potrebni.

Vreme kuvanja

60min

Broj kalorija

71

Broj osoba

6

Oslić iz rerne - sastojci

  • 1.5 kg oslića
  • 1.5 kg krompira
  • 600 g šampinjona
  • 12 kašika brašna (kukuruznog)
  • 3 kašike aleve paprike (slatke)
  • maličice ulja
  • so
  • ruzmarin
  • origano
  • malo biljnih začina

Oslić iz rerne - priprema

  1. Najpre očistite ribu i usolite. To možete uraditi par sati pred pečenje, noć ranije.
  2. U tanjir sipajte kukuruzno brašno i alevu papriku, promešajte i uvaljajte ribu sa svih strana.
  3. Oveći pleh obložite pek papirom i poređajte ribu.
  4. Oljuštite krompir, isecite na kockice, a šampinjone operite. Sve zajedno posolite i ređajte u pleh oko ribe.
  5. Preko dodajte ruzmarin i origano po ukusu.
  6. Prelijte s malo ulja, najviše 2 do 3 kašičice.
  7. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepni i pecite oko 30-35 minuta.
  8. Ribu ne morate da okrećete, već sačekajte da porumeni s obe strane.
  9. Čim riba dobije zlatnu boju, znajte da je gotova.
Vaš oslić u rerni je gotov. Sočan i hrskav spolja. Osim toga, recept za oslić iz rerne je zdrav obrok. Nikad lakša priprema ribe, zar ne?

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Oslić iz rerne

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Oslić iz rerne

Podelite sa vašim prijateljima recept: Oslić iz rerne