Ako vas zanima sos koji možete da jedete iz testenine ili salate, onda je naš recept za domaći pesto sos pravi izbor. Poznat kao pesto alla genovese, pesto sos je veoma ukusan i zdrav. Postoje razni recepti za pesto sos, a sve zavisi od vašeg ukusa.
Mi smo vam spremili pravi recept za pesto sos koji ćete moći da jedete uz razne jela. Za spremanje pesto sosa nisu vam potrebni komplikovani sastojci, tako da ćete ga napraviti bez problema.
Najpre očistite beli luk i izgnječite, pa ubacite u blender.
Dodajte listove bosiljka i so, a blender upalite da radi sporije.
Zatim se dodaju pinjole i ponovo upalite blender da radi kratko, a na sporijem režimu rada ubacite pola parmezana.
Naspite malčice maslinovog ulja. Neophodno je da sos dobije gustinu, bude sjedinjen.
Zatim dodajemo preostali parmezan, te biber i so prema ukusu.
Za kraj se može dodati limunov sok, ali nije nužno. Stvar je ukusa.
Vaš pesto ala đenoveze sos je gotov i obavezno ga probajte uz neku testeninu. Osim toga, preporučujemo da ga probate uz naš recept za bruskete, mislimo da će to biti savršen spoj.