Recept za mekane i brze piroške sa sirom

Često imamo nedoumice šta jesti za doručak ili večeru. Zato smo rešili da vam spremimo recept za brze piroške koje se tope u ustima. Mogu biti punjene sa šunkom ili nekim drugim sastojkom. Idu odlično uz jogurt. U nastavku teksta nalazi se recept i lista sastojaka.

Vreme kuvanja

30min

Broj kalorija

250

Broj osoba

4

Piroške - sastojci

  • 400 g sira (feta)
  • 3 jaja
  • 3 dl jogurta
  • kašičica soli
  • prašak za pecivo
  • 600 g brašna
  • ulje

Piroške - priprema

  1. U oveću činiju ubacite jaja, so, izmrvljen sir, brašno i preostale sastojke.
  2. Umesite testo i razvucite na radnoj površini debljine prsta.
  3. Potom isecite na štangle (štapiće).
  4. Svaki štapići zarežite na sredini, pa pržite u ulju dok ne porumene s obe strane.
Vaše domaće, mekane i vazdušaste piroške su spremne. Verujemo da ćete uživati u svakom zalogaju. Ako vas zanimaju slični recepti, obavezno probajte pitu sa krompirom ili gibanicu.

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Piroške

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Piroške

Podelite sa vašim prijateljima recept: Piroške