Sočan recept za podvarak sa svinjskim mesom i rebrima

Podvarak i kiseli kupus su savršena kombinacija za ručak. Podvarak je savršen uz različite vrste suvog mesa, a nama vama je da odaberete koje ćete koristiti.

Iako za podvarak mnogi misle da se teško spremna, to je daleko od istine. Pred vama je korak po korak recept za podvarak sa svinjskim mesom koji će vas raspametiti!

Vreme kuvanja

120min

Broj kalorija

264

Broj osoba

3

Podvarak - sastojci

  • glavica kiselog kupusa
  • 400 g svinjskog mesa
  • 250 g suvih rebara (možete koristiti i suvo meso)
  • glavica crnog luka
  • 3 lovorova lista
  • 2 kašike svinjske masti
  • so i biber u zrnu po ukusu
  • 2 kašičice aleve paprike

Podvarak - priprema

  1. Ako je kiseli kupus previše slan, najpre ga operite u hladnoj vodi, pa iseckajte.
  2. Svinjsko mesto i rebra isecite na komadiće.
  3. Sitno iseckajte crni luk.
  4. U plitku vatrostalnu posudu ubacite kašiku masti, pola iseckanog luka i rasporedite iseckan kupus.
  5. Preko stavite preostali luk i lovorov list, biber, alevu papriku, a zatim poređajte meso i preostalu mast.
  6. Prelijte vodom posudu, prekrijte folijom i pecite na 200°c oko 1h.
  7. Potom sklonite foliju i dinstati pola sata.
  8. Ako primetite da je podvarak suv, dodajte još vode i krčkajte dok ne omekša.
  9. Kada je kupus mekan možete ga izvaditi iz rerne.
Starinski podvarak sa svinjskim mesom je spreman za posluživanje. Kao što vidite, spremanje podvarka sa mesom nije komplikovano. Osim toga, nemojte zaboraviti da probate i naše druge recepte, kao što su musaka sa tikvicama ili pitu sa krompirom.

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Podvarak

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Podvarak

Podelite sa vašim prijateljima recept: Podvarak