Domaći recept za najbolje i preukusne punjene paprike

Ako vas zanima jelo sa mesom, istovremeno sočno i ukusno, onda je recept za punjene paprike pravi izbor. Za paprike je najvažnije da ih dobro operete i očistite, sve ostalo je prosto. U daljem tekstu čeka vas recept, kao i lista sastojaka za ovo fantastično jelo.

Vreme kuvanja

90min

Broj kalorija

140

Broj osoba

6

Punjene paprike - sastojci

  • 800 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 150 g pirinča
  • 2 jaja
  • kašika aleve paprike
  • 3 paradajza
  • 14 paprika babure
  • 2 kašike brašna
  • 700 ml sok od paradajza
  • ulje
  • so
  • biber

Punjene paprike - priprema

  1. Najpre čemo oprati paprike, odstraniti peteljke i očistiti od semenki.
  2. Iseckajte sitno crni luk i malo dinstajte na ulju.
  3. Zatim dodati mleveno meso i začine po ukusu.
  4. Sve zajedno dinstajte, pa dodati jaje i pirinač.
  5. Ovo je smesa kojom punimo paprike.
  6. Otvor na paprici zatvaramo tankim delovima paradajza.
  7. Ređajte paprike u šerpu i nalijte vode do vrha paprika.
  8. Kuvajte punjene paprike oko 60 minuta.
  9. U zasebu šerpu sipajte malčice ulja, kašiku brašna i propržiti, pa dodati alevu papriku.
  10. Zapršku ubacite u šerpu sa paprikama, dodajte paradajz sok i kuvati još 15 do 20 minuta.
Vaše punjene paprike su gotov i spremne. Kao što i sami vidite, recept je jednostavan i lak. Punjena paprika je odlično jelo i mogućnost za ručak, ako ne znate šta da spremite.

Na našem sajtu nalaze se i drugi recepti koji vam mogu dati ideju šta da spremite. Mi vam preporučujemo musaku sa bešamel sosom ili originalno testo za picu.

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Punjene paprike

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Punjene paprike

Podelite sa vašim prijateljima recept: Punjene paprike