Go Back

Bešamel sos

Osim što daje bogatstvo ukusa, služi i kao vezivni element u mnogim složenim jelima.
Njegova svestranost čini ga nezaobilaznim u kuhinjama širom sveta.
Vreme Pripreme 25 minutes
Course Side Dish
Cuisine Italijanska
Porcije 4

Sastojci
  

  • 50 g putera
  • 50 g brašna
  • 500 ml mleka
  • So biber i muškatni oraščić (po ukusu)

Instrukcije
 

  • U šerpi istopite puter na srednjoj temperaturi, vodeći računa da ne zagori.
  • Dodajte brašno i neprestano mešajte dok ne dobije svetlo zlatnu boju (oko 1-2 minuta).
  • Postepeno sipajte mleko u tankom mlazu, neprestano mešajući da se ne stvore grudvice.
  • Kuvajte sos na laganoj vatri uz stalno mešanje dok ne postane gust i kremast (oko 5 minuta).
  • Dodajte so, biber i prstohvat muškatnog oraščića po ukusu.

Video

Keyword bešamel sos