Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Bešamel sos
Osim što daje bogatstvo ukusa, služi i kao vezivni element u mnogim složenim jelima.
Njegova svestranost čini ga nezaobilaznim u kuhinjama širom sveta.
Odštampaj Recept
Pinuj Recept
Vreme Pripreme
25
minutes
mins
Course
Side Dish
Cuisine
Italijanska
Porcije
4
Sastojci
50
g
putera
50
g
brašna
500
ml
mleka
So
biber i muškatni oraščić (po ukusu)
Instrukcije
U šerpi istopite puter na srednjoj temperaturi, vodeći računa da ne zagori.
Dodajte brašno i neprestano mešajte dok ne dobije svetlo zlatnu boju (oko 1-2 minuta).
Postepeno sipajte mleko u tankom mlazu, neprestano mešajući da se ne stvore grudvice.
Kuvajte sos na laganoj vatri uz stalno mešanje dok ne postane gust i kremast (oko 5 minuta).
Dodajte so, biber i prstohvat muškatnog oraščića po ukusu.
Video
Keyword
bešamel sos