Go Back

Ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu predstavljaju pravi simbol domaće kuhinje. Ovaj klasičan recept omogućava vam da lako i brzo pripremite ukusan obrok za porodicu koji će svi obožavati. Sa pažljivo odabranim sastojcima, možete stvoriti jelo koje ne samo da je ukusno već i zasićeno ljubavlju i tradicijom.
Vreme Pripreme 25 minutes
Vreme Spremanja 35 minutes
Obrok Main Course
Kuhinja Mediterranean
Porcije 4 osobe
Kalorije 583 kcal

Sastojci
  

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 kom jaje
  • 2 kašike prezle
  • 1,5 kašika brašna
  • 3 kašike paradajz sosa
  • vegeta biber, peršun, mlevena paprika
  • ulje

Instrukcije
 

  • U mleveno meso dodati sitno iseckan crni luk i malo izmešati.
  • Nakon toga dodati sve začine, jedno jaje i prezle i nastaviti mešati dok se ne dobije fina i ujednačena masa.
  • Nakon toga od smese formirati male kuglice koje ćete ređati na unapred pripremljen veliki tanjir.
  • Kada ste napravili sve ćuftice možete početi sa pečenjem.
  • U tiganju prethodno ugrejati malo ulja i ređati kuglice jednu po jednu. Ostaviti da se jedna strana fino ispeče pa ih okrenuti na drugu dok ne dobiju finu braon boju.
  • Kada ste sigurni da su ćufte pečene možete početi sa pripremom sosa,
  • Kada su ćufte pečene, u istu posudu dodati 1,5 kašiku brašna i malo upržiti,
  • Nakon toga dodati jednu kašiku slatke mlevene paprike i još malo mešati.
  • Svemu tome dodati 200 ml tople vode i  3 kašike paradajz sosa.
  • Sve lepo izmešati, poklopiti i ostaviti da se krčka oko 15 minuta.
  • Nakon toga ćufte su spremne ja probu. Prijatno!

Video

Beleške

Priprema ćufti ne zahteva mnogo vremena, što ih čini savršenim izborom za brzi ručak tokom radne nedelje.
Uz malo truda, možete uživati u bogatom ukusu paradajz sosa, uz dodatak svežih začina po ukusu, koji će svaki zalogaj učiniti posebnim.
Služenje ćufti sa prilozima poput špageta ili pečenog krompira čini ovaj obrok savršenim za svaku priliku.
Ključna reč ćufte, ćufte u paradajz sosu, ćufte u sosu, paradajz sos