Go Back

Domaći pilav

Pilav sa piletinom je jelo koje spaja sočnost mesa i bogatstvo začina u svakom zalogaju.
Vreme Pripreme 30 minutes
Vreme Spremanja 45 minutes
Course Glavni Obrok
Cuisine Mediteranska
Porcije 4 osobe

Sastojci
  

  • 3 bataka sa karabatakom
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 šolja pirinča 250 ml
  • 3-4 šargarepe
  • 1 kašika začina
  • 1/2 kašičice soli
  • Biber po ukusu
  • 1 l vode

Instrukcije
 

  • Iseckajte glavicu crnog luka na kockice i ubacite u šerpu sa malo ulja da se dinsta.
  • Kad je luk izdinstan dodajte meso, neka se sve zajedno još dinsta koji minut.
  • Nakon toga dodajte iseckanu jednu šargarepu na kockice i dolijte malo vodite, poklopite i nastavite da dinstate sve zajedno.
  • Nakon 35 minuta dodajte, pirinač i kuvajte još neko vreme.
  • Kada je pirinač skoro kuvan, pilav prebacite u đuveč, lepo sve poređajte i prebacite u rernu da se malo zapeče.
  • Nakon 15-20 minuta pilav je gotov i spreman za služenje!
  • Prijatno!

Video

Beleške

Piletina se prvo proprži do zlatne boje, zatim se dodaje pirinač koji upija sve ukuse i postaje mekan i aromatičan.
Luk, šargarepa i začini poput bibera i lovorovog lista daju dodatnu dubinu ukusa.
Priprema je jednostavna, a rezultat je toplo, mirisno i utešno jelo koje svi vole.
Keyword domaći pilav, pilav, pilav sa piletinom