Domaći pilav
Pilav sa piletinom je jelo koje spaja sočnost mesa i bogatstvo začina u svakom zalogaju.
Vreme Pripreme 30 minutes mins
Vreme Spremanja 45 minutes mins
Course Glavni Obrok
Cuisine Mediteranska
- 3 bataka sa karabatakom
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1,5 šolja pirinča 250 ml
- 3-4 šargarepe
- 1 kašika začina
- 1/2 kašičice soli
- Biber po ukusu
- 1 l vode
Iseckajte glavicu crnog luka na kockice i ubacite u šerpu sa malo ulja da se dinsta.
Kad je luk izdinstan dodajte meso, neka se sve zajedno još dinsta koji minut.
Nakon toga dodajte iseckanu jednu šargarepu na kockice i dolijte malo vodite, poklopite i nastavite da dinstate sve zajedno.
Nakon 35 minuta dodajte, pirinač i kuvajte još neko vreme.
Kada je pirinač skoro kuvan, pilav prebacite u đuveč, lepo sve poređajte i prebacite u rernu da se malo zapeče.
Nakon 15-20 minuta pilav je gotov i spreman za služenje!
Prijatno!
Piletina se prvo proprži do zlatne boje, zatim se dodaje pirinač koji upija sve ukuse i postaje mekan i aromatičan.
Luk, šargarepa i začini poput bibera i lovorovog lista daju dodatnu dubinu ukusa.
Priprema je jednostavna, a rezultat je toplo, mirisno i utešno jelo koje svi vole.
Keyword domaći pilav, pilav, pilav sa piletinom