U činiju sipajte malo mlake vode i dodajte kvasac. Dodajte šećer i nekoliko kašika brašna pa promešajte. Ostavite par minuta da se kvasac aktivira.
U posebnu posudu sipajte ostatak brašna i dodajte so. U to dodajte otopljen puter (ili ulje), pa ulijte aktivirani kvasac sa vodom. Postepeno dodajte ostatak vode i mesite dok ne dobijete glatko i mekano testo.
Testo mesite oko 5 minuta, a zatim dodajte još malo brašna (oko 50 g) da se ne lepi. Pokrijte i ostavite da odmara oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Kada testo naraste, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i lagano razvucite oklagijom do debljine od oko 1 cm. Isecite pravougaonike i napravite prorez po sredini svakog komada, kao što je prikazano u videu.
U dublji tiganj sipajte oko 1 l suncokretovog ulja i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Stavite nekoliko mekika i poklopite. Pržite oko 2 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-rumenu boju. Tokom prženja, povremeno ih okrenite kako bi se ravnomerno ispržile.
Kada su gotove, izvadite ih na papirne ubruse da upiju višak ulja.
Najlepše su tople, uz šećer u prahu, džem, med, sir ili pavlaku. Kad ih prepolovite, unutrašnjost treba da bude šupljikava i mekana.