Priprema biskvita: Umutite belanca u čvrst sneg.
U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu penasta.
Dodajte višnjevaču ili sok od višnje u smesu sa žumancima i kratko sjedinite.
Umešajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo u smesu sa žumancima.
Na kraju, pažljivo umešajte sneg od belanaca u smesu.
Sipajte smesu u kalup prečnika 26 cm obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta.
Ohladite biskvit i potom ga horizontalno podelite na tri jednaka dela.
Priprema fila od višanja: U šerpi pomešajte višnje, sok od višnje, šećer i cimet.Stavite na šporet i zagrevajte dok ne proključa. U posebnoj posudi razmutite gustin sa vodom. Kada smesa sa višnjama proključa, dodajte razmućeni gustin i mešajte dok se ne zgusne.Ostavite da se ohladi.
Stavite prvu koru na tacnu i natopite je sokom od višnje.
Premažite polovinom fila od višanja.
Preko toga nanesite polovinu šlag krema.
Ponovite postupak sa drugom korom. Stavite treću koru, natopite je sokom od višnje i lagano pritisnite tortu.
Dekoracija: Umutite 500 ml slatke pavlake i premažite celu tortu.
Ukrasite rendanom čokoladom i višnjama po želji.