Priprema kore: U velikoj činiji pomešajte mlevenu plazmu sa mlekom i omekšalim maslacem. Dobro izmešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Prebacite smesu u kalup i utisnite je ravnomerno po dnu, formirajući koru. Ostavite u frižideru dok pripremate fil.
Priprema prvog (kremastog) fila: U šerpici zakuvajte 400 ml mleka sa šećerom. U preostalih 100 ml razmutite puding prah.Kada mleko provri, dodajte puding i kuvajte uz stalno mešanje, dok se ne zgusne (oko 2-3 minuta).
Umutite maslac, pa dodajte ohlađeni puding i na kraju lagano umešajte slatku pavlaku koju ste prethodno umutili. Namažite preko plazma kore, pa vratite u frižider.
Priprema voćnog sloja: Višnje dobro procedite. U šerpici pomešajte višnje, šećer, vodu i gustin. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne u lagani voćni preliv (oko 5-6 minuta). Ohladite dok ne bude mlako i pažljivo rasporedite preko krem fila.
Završni sloj: Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. Premažite po vrhu torte, poravnajte i po želji pospite rendanom plazmom ili čokoladom.
Torta mora da stoji u frižideru minimum 4 sata, a idealno bi bilo da odstoji preko noći kako bi smirila, povezala i kako bi se ukusi sjedinili.