Brusketi sa belim lukom
Brusketi su odlični za svaku priliku.
Vreme Pripreme 10 minutes mins
Vreme Spremanja 15 minutes mins
Course Snack
Cuisine Mediteranska
Porcije 4
Kalorije 70 kcal
- 1 kom francuski hleb baget
- 3 kom paradajza
- 4 čena belog luka
- 1 veza bosiljka
- 200 ml ekstra devičansko maslinovo ulje
- soli po ukusu
- bibera po ukusu
Isecite hleb debljine od 1 cm.
Tako isečene parčiće uvijte u foliju
Za to vreme oljuštite beli luk i sitno ga iseckajte
Čim brusketi budu gotovi, utrljajte beli luk na hleb.
Pošto se hleb premaže belim lukom, prelijte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja. Posolite i pobiberite
Zagrejte rernu na 180 stepeni i ubacite baget na jedno 10-ak minuta da se prosuši.
Za kraj dodaje se sveži bosiljak i iseckan paradajz na kockice.
Nakon ovoga vaši brusketi mogu biti servirani spremni za služenje
Prijatno
Suština za spremanje brusketa krije se u njihovim sastojcima. Koje god sastojke da koristite, oni moraju biti kvalitetni.
Samo tako ćete napravite hrskave i ukusne bruskete.
Keyword brusketi, brusketi sa belim lukom, brusketi sa paradajzom