Go Back
Brusketi sa belim lukom

Brusketi sa belim lukom

Brusketi su odlični za svaku priliku.
Vreme Pripreme 10 minutes
Vreme Spremanja 15 minutes
Course Snack
Cuisine Mediteranska
Porcije 4
Kalorije 70 kcal

Sastojci
  

  • 1 kom francuski hleb baget
  • 3 kom paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 1 veza bosiljka
  • 200 ml ekstra devičansko maslinovo ulje
  • soli po ukusu
  • bibera po ukusu

Instrukcije
 

  • Isecite hleb debljine od 1 cm.
    Baget
  • Tako isečene parčiće uvijte u foliju
  • Za to vreme oljuštite beli luk i sitno ga iseckajte
  • Čim brusketi budu gotovi, utrljajte beli luk na hleb.
  • Pošto se hleb premaže belim lukom, prelijte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja. Posolite i pobiberite
  • Zagrejte rernu na 180 stepeni i ubacite baget na jedno 10-ak minuta da se prosuši.
  • Za kraj dodaje se sveži bosiljak i iseckan paradajz na kockice.
  • Nakon ovoga vaši brusketi mogu biti servirani spremni za služenje
  • Prijatno

Video

Beleške

Suština za spremanje brusketa krije se u njihovim sastojcima. Koje god sastojke da koristite, oni moraju biti kvalitetni.
Samo tako ćete napravite hrskave i ukusne bruskete.
Keyword brusketi, brusketi sa belim lukom, brusketi sa paradajzom