Savršeni brusketi sa belim lukom – originalni recept

Brusketi sa belim lukom su jednostavno i ukusno predjelo. Prave se od hrskavog hleba, belog luka, maslinovog ulja i začina.

Bilo da ste mesojed ili vegeterijanac, brusketi sa belim lukom i paradajzom su savršeni kao toplo predjelo.

Odlično se slažu sa mimoza salatom, koja dodatno osvežava obrok.

Kako su popularni širom sveta, postoje različiti recepti za bruskete, prilagođeni svačijem ukusu.

Mogu biti sa tunjevinom, lososom, čak i avokadom.

U nastavku teksta videćete kako se prave brusketi sa belim lukom.

Brusketi sa belim lukom

Brusketi sa belim lukom

Brusketi su odlični za svaku priliku.
Vreme Pripreme 10 minutes
Vreme Spremanja 15 minutes
Obrok Snack
Kuhinja Mediteranska
Porcije 4
Kalorije 70 kcal

Sastojci
  

  • 1 kom francuski hleb baget
  • 3 kom paradajza
  • 4 čena belog luka
  • 1 veza bosiljka
  • 200 ml ekstra devičansko maslinovo ulje
  • soli po ukusu
  • bibera po ukusu

Instrukcije
 

  • Isecite hleb debljine od 1 cm.
    Baget
  • Tako isečene parčiće uvijte u foliju
  • Za to vreme oljuštite beli luk i sitno ga iseckajte
  • Čim brusketi budu gotovi, utrljajte beli luk na hleb.
  • Pošto se hleb premaže belim lukom, prelijte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja. Posolite i pobiberite
  • Zagrejte rernu na 180 stepeni i ubacite baget na jedno 10-ak minuta da se prosuši.
  • Za kraj dodaje se sveži bosiljak i iseckan paradajz na kockice.
  • Nakon ovoga vaši brusketi mogu biti servirani spremni za služenje
  • Prijatno

Video

Beleške

Suština za spremanje brusketa krije se u njihovim sastojcima. Koje god sastojke da koristite, oni moraju biti kvalitetni.
Samo tako ćete napravite hrskave i ukusne bruskete.
Ključna reč brusketi, brusketi sa belim lukom, brusketi sa paradajzom