
Brusketi sa belim lukom
Brusketi su odlični za svaku priliku.
Sastojci
- 1 kom francuski hleb baget
- 3 kom paradajza
- 4 čena belog luka
- 1 veza bosiljka
- 200 ml ekstra devičansko maslinovo ulje
- soli po ukusu
- bibera po ukusu
Instrukcije
- Isecite hleb debljine od 1 cm.
- Tako isečene parčiće uvijte u foliju
- Za to vreme oljuštite beli luk i sitno ga iseckajte
- Čim brusketi budu gotovi, utrljajte beli luk na hleb.
- Pošto se hleb premaže belim lukom, prelijte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja. Posolite i pobiberite
- Zagrejte rernu na 180 stepeni i ubacite baget na jedno 10-ak minuta da se prosuši.
- Za kraj dodaje se sveži bosiljak i iseckan paradajz na kockice.
- Nakon ovoga vaši brusketi mogu biti servirani spremni za služenje
- Prijatno
Video
Beleške
Suština za spremanje brusketa krije se u njihovim sastojcima. Koje god sastojke da koristite, oni moraju biti kvalitetni.
Samo tako ćete napravite hrskave i ukusne bruskete.