Go Back

Lazanje sa bešamel sosom

Lazanje sa bešamel sosom su klasik italijanske kuhinje koji se rado priprema u mnogim domaćinstvima.
Vreme Pripreme 30 minutes
Vreme Spremanja 45 minutes
Course Glavni Obrok
Cuisine Italijanska
Porcije 4

Sastojci
  

  • 1 pakovanje kora za lazanju
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 l mleka
  • 3 kokm jaja
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 g kečapa
  • 50 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 300 g kačkavalja ili tvrdog sira ​
  • 1 šargarepa

Instrukcije
 

  • U tiganju na malo ulja upržiti luk, šargarepu i mleveno meso i posoliti po ukusu.
  • Bešamel sos pripremiti - na maslacu propržiti brašno, pa dodati mleko i mešati žicom dok se masa ne zgusne. Dodati po želji začine (peršun, beli luk, vegeta, so).
  • Kada je meso dovoljno uprženo ređati red lazanja, bešamel sosa, kore, mlevenog mesa, kačkavalja ili tvrdog sira i kečapa.
  • Ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
  • Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 45-50 minuta, dok ne porumeni i ne uhvati koricu.
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi pre serviranja.

Video

Beleške

Spoj testenine, mesa i kremastog bešamela pruža bogat i ukusan obrok.
Prateći jednostavne korake pripreme, možete uživati u ovom ukusnom jelu sa porodicom i prijateljima. Prijatno! 
Keyword lazanja, lazanja sa bešamel sosom, lazanje