Lazanje sa bešamel sosom
Lazanje sa bešamel sosom su klasik italijanske kuhinje koji se rado priprema u mnogim domaćinstvima.
Vreme Pripreme 30 minutes mins
Vreme Spremanja 45 minutes mins
Course Glavni Obrok
Cuisine Italijanska
- 1 pakovanje kora za lazanju
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 l mleka
- 3 kokm jaja
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 g kečapa
- 50 g brašna
- 50 g maslaca
- 300 g kačkavalja ili tvrdog sira
- 1 šargarepa
U tiganju na malo ulja upržiti luk, šargarepu i mleveno meso i posoliti po ukusu.
Bešamel sos pripremiti - na maslacu propržiti brašno, pa dodati mleko i mešati žicom dok se masa ne zgusne. Dodati po želji začine (peršun, beli luk, vegeta, so).
Kada je meso dovoljno uprženo ređati red lazanja, bešamel sosa, kore, mlevenog mesa, kačkavalja ili tvrdog sira i kečapa.
Ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 45-50 minuta, dok ne porumeni i ne uhvati koricu.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi pre serviranja.
Spoj testenine, mesa i kremastog bešamela pruža bogat i ukusan obrok.
Prateći jednostavne korake pripreme, možete uživati u ovom ukusnom jelu sa porodicom i prijateljima. Prijatno!
Keyword lazanja, lazanja sa bešamel sosom, lazanje