Slana kreker torta
Ljudi često biraju ovu tortu jer pruža mnoge mogućnosti. Možeš pripremiti klasičnu varijantu sa krem sirom, majonezom, pavlakom i šunkom ili napraviti laganiju verziju sa i povrćem. Krekeri obezbeđuju čvrstu osnovu i hrskavost, a fil daje sočan ukus. Priprema traje kratko, što olakšava organizaciju slavlja. Torta može da stoji u frižideru i do dva dana, pa je praktična za unapred planirana okupljanja.
Vreme Pripreme 25 minutes mins
Course Snack
Cuisine Mediterranean
Porcije 6
Kalorije 220 kcal
- 200 g Krekera
- 300 g Krem sira
- 200 ml Pavlaka/majonez
- 200 g Šunkarice
- 3 kom Jaja
- So po ukusu
Složi krekere u tepsiju ili na tacnu tako da pokriju celu površinu. Postavi prvi sloj krekera. Namaži fil i ravnomerno ga rasporedi preko krekera.
Narendaj šunkaricu da pokrije ceo fil
Ponovo poređati red krekeri i premazati filom
Kad ste to uradili, ponovite postupak, krekeri, fil i onda narendajte barena jaja. Ukoliko je potrebno možete malo posoliti.
Ponovo stavljajte red krekera i fila, pa opet red šunkarice
Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
Kada je torta gotova, ostavite je malo kako bi krekeri upili fil i malo otpustili.
Nakon toga slana kreker torta je spremna za služenje.
Keyword kreker torta, slana kreker torta, slana torta