Go Back

Slana kreker torta

Ljudi često biraju ovu tortu jer pruža mnoge mogućnosti. Možeš pripremiti klasičnu varijantu sa krem sirom, majonezom, pavlakom i šunkom ili napraviti laganiju verziju sa i povrćem. Krekeri obezbeđuju čvrstu osnovu i hrskavost, a fil daje sočan ukus. Priprema traje kratko, što olakšava organizaciju slavlja. Torta može da stoji u frižideru i do dva dana, pa je praktična za unapred planirana okupljanja.
Vreme Pripreme 25 minutes
Course Snack
Cuisine Mediterranean
Porcije 6
Kalorije 220 kcal

Sastojci
  

  • 200 g Krekera
  • 300 g Krem sira
  • 200 ml Pavlaka/majonez
  • 200 g Šunkarice
  • 3 kom Jaja
  • So po ukusu

Instrukcije
 

  • Složi krekere u tepsiju ili na tacnu tako da pokriju celu površinu. Postavi prvi sloj krekera. Namaži fil i ravnomerno ga rasporedi preko krekera.
  • Narendaj šunkaricu da pokrije ceo fil
  • Ponovo poređati red krekeri i premazati filom
  • Kad ste to uradili, ponovite postupak, krekeri, fil i onda narendajte barena jaja. Ukoliko je potrebno možete malo posoliti.
  • Ponovo stavljajte red krekera i fila, pa opet red šunkarice
  • Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite materijal.
  • Kada je torta gotova, ostavite je malo kako bi krekeri upili fil i malo otpustili.
  • Nakon toga slana kreker torta je spremna za služenje.

Video

Keyword kreker torta, slana kreker torta, slana torta