Nezaobilazna ruska salata za svaki sto

Ruska salata je čest gost na trpezama. Veoma je jednostavna za pripremu i brzo se uklapa u svaku priliku.

Uvek privlači pažnju zbog kombinacije sastojaka i bogatog ukusa.

Ova salata je ukusna i praktična, pa lako unapređuje svaku porodičnu ili prijateljsku proslavu.

ruska salata

Ruska salata

Ruska salata je ukusno jelo koje se brzo sprema i uklapa se uz svaku trpezu.
Sastoji se od iseckanog povrća, salame, jaja i kremastog preliva od majoneza i pavlake.
Vreme Pripreme 30 minutes
Vreme Spremanja 30 minutes
Obrok Salad
Kuhinja Mediteranska
Porcije 3

Sastojci
  

  • 1 pakovanje za rusku salatu
  • 350 g salame
  • 1 tegla kiselih krastavčića
  • 1/2 tegle majoneza
  • 1/2 kantice pavlake
  • 4 kom kuvanih jaja

Instrukcije
 

  • Pripremi veću šerpu i istresi sadržaj pakovanja za rusku salatu, sipaj vodu i stavi da se kuva.
  • Iseci 350 grama salame na sitne kockice i dodaj u posudu. Otvori teglu krastavčića i iseckaj ih na manje komade, zatim ih ubaci preko salame.
  • Bareno belo meso takođe iseckati na kocikce i dodati prethodno iseckanim krastavčićima i salami.
  • Promešaj sve dok se masa ne ujednači. Skuvaj četiri jajeta, oljušti ih i iseckaj, pa ih ubaci na kraju
  • Kada je povrće kuvano, treba ga dobro procediti i ohladiti, Nakon toga pomešati sa prethodnom iskeckanim namirnicama.
  • Dodati majonez i lagano mešati dok se masa ne ujednači.
  • Kada dobiješ željenu gustinu, stavi salatu u frižider na najmanje sat vremena. Serviraj je rashlađenu, uz hleb ili dodatke po želji.

Video

Beleške

Ruska salata je brzo gotova i ostavlja ukusan utisak na svakoj trpezi.
Uvek je možeš kombinovati s drugim jelima, poput cezar salate, i obogatiti svoj meni na jednostavan način.
Ključna reč ruska salata