Recept za najukusniju musaku sa krompirom i mesom

Ako tražite ideju šta da spremite kao glavno jelo, onda je ovaj recept za musaku sa krompirom i mlevenim mesom idealan ručak za porodicu i prijatelje. Musaka sa krompirom i mlevenim mesom je pogodna za sve prilike. U nastavku teksta nalazi se lista sastojaka i recept kako da vaša musaka bude sočna i ukusna.

Vreme kuvanja

45min

Broj kalorija

453

Broj osoba

6

Musaka - sastojci

  • kilogram krompira
  • kilogram krompira
  • 700 g mlevenog mesa
  • 2.5 glavice crnog luka
  • 5 češnja belog luka
  • 3 kašičice perušna (iseckanog)
  • 4 kašičice paprike (začinske)
  • 3 jaja
  • 250 ml kisele pavlake
  • 350 ml mleka
  • biber
  • so
  • ulje

Musaka - priprema

  1. Iseckajte i propržite luk na ulju.
  2. Dodajte mleveno meso i sitno iseckan beli luk.
  3. Izdinstati meso par minuta da omekša, pa dodati peršun, so, biber i papriku.
  4. Oljuštite krompir i isecite ga na kolutove.
  5. U podmazanu vatrostalnu posudu, najpre stavite red krompira, posolite, a zatim stavite pola mlevenog mesa.
  6. Preko opet ide red krompira isečen na kolutove, pa meso. Postupak ponovite dok imate sastojke.
  7. Za kraju stavljamo krompir.
  8. Umutite jaja, pavlaku i mleko, pa dodajte biber i so.
  9. Musaku preliti i obložite folijom.
  10. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite musaku 60 minuta.
  11. Zatim skinite foliju, te pecite musaku dok ne dobije lepu boju na 180 stepeni.
Vaša musaka od krompira i sa mlevenim mesom je spremna. Kao što vidite, priprema musake nije komplikovana. Uvek možete dodati još neki sastojak po želji.

Ovo nije jedini recept koji vam možete biti zanimljiv ako imate nedoumicu šta spremiti za ručak ili večeru. Obavezno isprobajte lazanje ili punjene paprike.

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Musaka

5,0
Rated 5,0 out of 5

Ocenite recept: Musaka

Podelite sa vašim prijateljima recept: Musaka