Savršen recept i način kako se pravi bešamel sos

Bešamel sos potiče iz francuske kuhinje. To je sos koji se koristi u mnogim jelima, a jelo koje mi preporučujemo su lazanje sa bešamel sosom. U nastavku teksta ćete videti kako se pravi bešamel. Francuski sos koji se odlično uklapa uz mnoga jela.

Vreme kuvanja

30min

Broj kalorija

105

Broj osoba

4

Bešamel sos - sastojci

  • 40 g neslanog putera
  • 40 g brašna
  • 3 čaše mleka
  • biber
  • so

Bešamel sos - priprema

  1. U omanjoj šerpi na šporetu zagrejte maslac, zatim dodajte brašno i malo propržite. Važno je da bude bele boje.
  2. Postepeno dodavati mleko neprestano mešajući da se masa sjedini. boje.
  3. Dodajte soli i bibera po svom ukusu.
  4. Kuvajte još nekoliko minuta da se zgusne sos.
  5. Sklonite sa šporeta i sačekajte da se ohladi.
Bešamel sos se može služiti uz razna jela, recimo uz piletinu. Kao što vidite, recept za bešamel sos je jednostavan i sada znate kako se pravi. Musaka i kremasti bešamel sos su još jedna odlična opcija za ručak.

Suština spremanja bešamel sosa je da uvek ispadne kremast i gust. Tako ćete osteti pun ukus ovog fantastičnog francuskog sosa.

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Bešamel sos

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Bešamel sos

Podelite sa vašim prijateljima recept: Bešamel sos