Najukusniji recept za lazanje sa bešamel sosom

Recept za lazanje sa bešamel sosom je neprocenjiv. Priprema lazanja i bešamel sosa nije teško, ali zahteva određeno vreme. Lazanje su odlična opcija kao glavno jelo.

Recepti mogu da se razlikuju, jer nek ne sadrže beli sos. U nastavku teksta čeka vas osnovni recept za koji verujemo da ćete odsad svakodnevno koristiti.

Vreme kuvanja

60min

Broj kalorija

135

Broj osoba

8

Lazanje - sastojci

Za bolonjeze sos:
  • maslinovo ulje
  • luk
  • 3 čena belog luka
  • 80 g šargarepe (izrendane)
  • 200 g svinjskog mesa
  • 200 g junećeg mesa
  • sos od paradajza
  • C začin (prema ukusu)
  • list peršuna (iseckan)

Za bešamel sos:
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike putera
  • kašika brašna
  • 2 šolje mleka
  • so
  • šolja izrendane mocarele
  • 200 g sveže mocarele
  • pola šolje izrendanog parmezana
  • Kore za lazanje (pakovanje)

Lazanje - priprema

  1. Najpre propržite beli i crni luk u ovećoj šerpi.
  2. Dodajte šargarepu i meso, te sve zajedno dobro pržite.
  3. Potom dodajemo sos od paradajza, začine i sve kuvajte na slaboj vatri.
  4. Za bešamel sos, brašno propržite na ulju i puteru. Temperatura mora da bude mala.
  5. Postepeno dodavati mleko i mešati.
  6. Zatim se dodaju začine, a pošto se sve zgusne, ubacite narendi mocarela sir.
  7. U pleh najpre stavljate crveni sos, a preko stavite kore za lazanje. Važno je da se ne preklapaju.
  8. Potom nanosimo bešamel sos, kore i crveni sos.
  9. Svež sir isecite na željeni oblik i stavite preko.
  10. Zatim ide još jedan red kora za lazanje, pa premazati sa bešamel sosom.
  11. Prelijte lazanje crvenim sosom i ravnomerno raspodelite.
  12. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite lazanje 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
  13. Pred sam kraj stavite preko parmezan i pecite još desetak minuta.
Vaše lazanje su spremne, sačekajte da se ohlade, te ih poslužite svojim gostima. Osim ovog recepta, imamo i fantastične predloge za večeru i doručak. Da li ste kojim slučajem pogledatli naš recept za uštipke ili kačamak?

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Lazanje

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Lazanje

Podelite sa vašim prijateljima recept: Lazanje