Karađorđeva šnicla – tradicionalni recept za Karađorđevu šniclu

Karađorđeva šnicla verovatno spada među najpopularnija jela svake kafane. Iako postoje različiti recepti, pravi i originalni recept za karađorđevu šniclu je sa kajmakom. Punjena karađorđeva šnicla je jedan od najpoznatijih obroka u Srbiji, idealna za ručak. Ako volite karađorđevu šniclu, u daljem tekst nalazi se recept i način spremanja.

Vreme kuvanja

60min

Broj kalorija

375

Broj osoba

6

Karađorđeva šnicla - sastojci

  • kilogram svinjskog mesa (file)
  • 4 jaja
  • 4 dl ulja
  • 200 g prezli
  • kajmak – oko 40 g kajmaka po šnicli
  • so
  • 200 g brašna

Karađorđeva šnicla - priprema

  1. Najvažnije je da dobro izlupate mesto, naročito krajeve.
  2. maličice posolite, sve zavisi da li je kajmak slan.
  3. Kajmak stavite na šnislu celom dužinom.
  4. Potom urolajte šniclu.
  5. Šnicla se zatim urola u brašno.
  6. Potom u jaja.
  7. Za kraju u prezle.
  8. Ulje u tiganju je spremno ako se pojave mehurići pošto umočite vrh drške varjače.
  9. Polako spustite karađorđevu šniclu u ulje i pecite oko 15 do 20 minuta. Vodite računa da se kajmak ne bi istopio.
  10. Čim šnicle dobiju rumenu i zlatnu boju, znajte da su gotove.
Karađorđeva šnicla može se poslužiti uz pomfrit, eventualno bareno povrće sa tartar sosom. Osim toga, koristi se i parče limuna – to je karađorđeva zvezda, dok šnicla predstavlja vojnika, a tartar sos predstavlja lentu. Karađorđeva je, verovatno, najpoznatije srpsko jelo. Ako vas zanima još sličnih recepata, onda obavezno da probate naše punjene paprike ili ćufte u paradajz sosu.

Foto: Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Karađorđeva šnicla

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Karađorđeva šnicla

Podelite sa vašim prijateljima recept: Karađorđeva šnicla