Recept za sočne i ukusne ćufte u paradajz sosu

Volite li ćufte u sosu? Svi obožavamo ćuftice koje su savršene uz paradajz sos, a idu odlično i uz pire krompir. Sastojke ćete bez problema nabavati, a većinu verovatno već imate kod kuće. U daljem tekstu nalazi se recepti i način kako se spremaju savršene ćuftice.

Vreme kuvanja

90min

Broj kalorija

80

Broj osoba

4

Ćufte u paradajz sosu - sastojci

Za ćufte:
  • 350 g mlevenog mesa
  • glavica crnog luka (sitno iseckan)
  • jaje
  • 2 čena belog luka (sitno iseckan)
  • 2 kašike prezli
  • kašičica bilnog začina (suvog)
  • kašika ulja
  • so
  • biber
  • 2 kašičice mlevene slatke paprike

Za sos:
  • 350 ml soka od paradajza
  • 3 dl vode
  • 30 ml ulja
  • 2 kašike brašna
  • so
  • kašika šećera

Ćufte u paradajz sosu - priprema

  1. U oveću činiju pomešati sve navedene sastojke za ćufte i ostavite barem pola sata u frižideru.
  2. Potom oblikujte ćuftice željene veličine.
  3. Sos spremate tako što propržite malo brašna na ulju, dodajte paradajz, izmešate i postepeno dolivati vodu.
  4. Na taj način ćete sami odrediti gustinu sosa.
  5. Potom dodati začine i mešajte.
  6. Pošto proključa, dodajte jednu po jednu loptica mesa.
  7. Smanjite temperaturu da krčka i kuvati oko 40 minuta.
Vaše ćufte u paradajz sosu su spremne. Fantastična opcija za ručak, jer recept nije komplikovan i lako se spremaju. Ako volite slična jela, probajte naše punjene paprike ili lazanje.

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Ćufte u paradajz sosu

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Ćufte u paradajz sosu

Podelite sa vašim prijateljima recept: Ćufte u paradajz sosu