Sočan recept za lovačke šnicle u saftu i meso koje se topi u ustima

Ako razmišljate šta da jedete, te želite meko i sočno meso, onda je naš recept za lovačke šnicle pun pogodak. Većinu sastojaka imate kod kuće, biće vam potrebno samo nekoliko šnicli. Najvažnije je da se meso topi u ustima.

Vreme kuvanja

60min

Broj kalorija

263

Broj osoba

2

Lovačke šnicle - sastojci

  • 4 šnicle
  • pileća kocka za supu
  • glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • brašno (prema potrebi)
  • biber
  • so

Lovačke šnicle - priprema

  • Najpre izlupajte šnicle, začinite ih i uvaljajte u brašno.
  • Propržite ih na ulju dok ne porumene, pa izvadite na tanjir.
  • U isto ulje dodati iseckan luk.
  • U zasebnu posudu naspite 500 ml vode i kocku za supu, pa kratko zakuvajte.
  • Čim luk omekša, dodajte sitno iseckan beli luk i malo prodinstajte.
  • Zatim sipajte kašiku brašna, promešajte i nalijte supu.
  • Šnicle stavite u sos i neka se krčkaju na blagoj vatri 60 minuta.
Vaše lovačke šnicle u saftu su spremne. Sočne i mekane, idealne za ručak. Uglavnom se služe uz pire krompir, ali možete ih jesti i uz neku salatu.

Foto: Youtube / screenshot

Prosečna ocena recepta: Lovačke šnicle

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Lovačke šnicle

Podelite sa vašim prijateljima recept: Lovačke šnicle