Musaka od tikvica: Sočna i savršena musaka sa tikvicama

Ako tražite ideju za zdrav i kvalitetan ručak, onda je musaka od tikvica najbolji izbor. Postoje različite vrste musaka, a mi smo se odlučili za provereni recept koji će vas zasigurno oduševiti.

Vreme kuvanja

100min

Broj kalorija

78

Broj osoba

4

Musaka od tikvica - sastojci

Za musaku:
  • 3 tikvice
  • 450 g mlevenog mesa
  • crni luk
  • 2 čena belog luka
  • šargarepa
  • so
  • biber
  • biljni začini
  • brašno (po potrebi)
  • 2 kašike prezli
  • 3 kašike ulja
Za preliv:
  • 2 jajeta
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 dl mleka

Musaka od tikvica - priprema

  1. Najpre oljuštite koru sa tikvica.
  2. Potom tikvice iseći na tanke šnite i posoliti. Sačekajte da puste vodu.
  3. U tiganj dodati mleveno meso i pržite sa crnim lukom isečenim na kolutove.
  4. Začinite i dodajte iseckan beli luk. Na kraju dodajte sitno isecaknu šargarepu.
  5. Podmažite činiju za pečenje uljem i pospite prezle.
  6. Tikvice uvaljajte u brašno i poređajte na dno.
  7. Preko stavite meso, pa tikvice, opet meso i tako sve dok imate materijala.
  8. Za kraju na vrh stavite malčice ulja.
  9. Umutite jaja i so, pa naspite kiselu pavlaku i još mutite.
  10. Za kraj dodajemo mleko.
  11. Dobijenu smesu preliti preko tikvica i mleka. Ukoliko nije dovoljno, dodajemo još mleka.
  12. Musaku od tikvica pecite u rerni oko 40 minuta na 200 stepeni.
Vaša musaka sa tikvicama je spremna. Možete je jesti uz neku salatu, a mnogi je vole sa kiselim mlekom. Primetili ste da se tikvice ne pohuju, jer nema potrebe. Samo ih uvaljajte u brašno. Mlade su i nema razloga da se dva puta obrađuju.

Ovo je znatno bolja i zdravija opcija. Ako volite musaku, mi vam preporučujemo da probate naš recept za domaću musaku od krompira.

Foto:Youtube / screenshot

Prosečna ocena recepta: Musaka od tikvica

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Musaka od tikvica

Podelite sa vašim prijateljima recept: Musaka od tikvica