Preukusan i savršen recept za pilav sa piletinom

Za pilav sa piletinom nije potrebno mnogo vremena. Pilav se sprema u rerni, a naš recept je jednostavan za pripremu. Sastojke za ovo jelo ćete lako nabaviti. U daljem tekstu vas čeka recept i način kako se sprema pilav sa piletinom i lista potrebnih namirnica.

Vreme kuvanja

70min

Broj kalorija

358

Broj osoba

4

Pilav - sastojci

  • 2 pileća bataka
  • šolja jogurta za pirinač
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • paprika
  • so, biber i ostali začini po ukusu
  • ulje

Pilav - priprema

  1. Isecite batake i kuvajte dok ih ne obarite.
  2. Zatim očistite crni luk i sitno ga iseckajte, te pržite na slaboj vatri.
  3. Potom sitno iseckajte šargarepu i pomešajte uz luk.
  4. Pred sam kraj dodajte iseckanu papriku.
  5. Čim luk dobije zlatnu boju prebacite ga u vatrostalnu posudu i dodajte opran i očišćen pirinač.
  6. Naspite 2 kutlače vode u kojoj ste kuvali pileće meso i ostavite da se krčka. Voda se dodaje po potrebi.
  7. Pošto pirinač bude na pola kuvan, dodajte začin i ubacite meso u rernu.
  8. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
To je to, vaš pilav sa piletinom je spreman! Jednostavno se sprema i odlična je opcija za ručak. Osim toga, pilav sa pilećim mesom možete jesti i za večeru. Ako vas zanimaju još neki recepti za jelo od pirinča, onda obavezno probajte naše punjene paprike!

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Pilav

5,0
Rated 5,0 out of 5

Ocenite recept: Pilav

Podelite sa vašim prijateljima recept: Pilav