Paradajz čorba je fenomenalno jelo na kašiku kada želite da se okrepite.
Paradajz čorba sa povrćem odlična je opcija za ručak uz glavno jelo. Uz ovaj recept čorbu ćete spremiti brzo i lako.
Za čorbu od paradajza biće vam potrebni sastojci od kojih mnoge već imate kod kuće.
U daljem tekstu nalazi se recept za paradajz čorbu i kako se brzo priprema.

Paradajz čorba
Sastojci
- 500 ml paradajz soka
- 300 ml vode
- 1 glavica crnog luka
- 2 manje šargarepe
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica suvog začina
- Beli luk u prahu po ukusu
- Biber po ukusu
Instrukcije
- Sitno iseckajte crni luk i stavite na malo ulja da se dinsta
- Nakon toga dodajte iseckanu šargarepu
- Sipajte paradajz sok i vodu u šerpu i nastavite sa kuvanjem narednih 30 minuta.
- Dodajte šećer, suvi začin, beli luk u prahu i biber po ukusu.
- Promešajte i pustite da provri.
- Smanjite vatru i kuvajte 15-20 minuta uz povremeno mešanje.
- Poslužite toplu, po želji sa malo svežeg peršuna ili pavlake.
Video
Beleške
Paradajz čorba je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo i domaću kuhinju. Njena jednostavnost je njena najveća prednost – priprema se brzo, od sastojaka koje gotovo uvek imamo kod kuće.
Može biti lagana i osvežavajuća leti, dok zimi postaje topla i utešna kada se posluži uz parče hrskavog hleba.
Osim što je ukusna, ova čorba je i nutritivno bogata.
Paradajz je odličan izvor likopena, moćnog antioksidansa koji pomaže u zaštiti organizma.
Kada se doda šargarepa, unosi se i dodatna doza vitamina A, korisnog za vid i imunitet.
Mnogi vole da je prilagode svom ukusu – neki je prave potpuno glatku i kremastu, dok drugi vole da ostanu komadići povrća za dodatnu teksturu.
Može se poslužiti sa pavlakom, bosiljkom, čak i sa malo rendanog sira za bogatiji ukus.
Bez obzira na varijantu, paradajz čorba uvek ostavlja utisak domaće, tople i ukusne hrane koja se lako sprema, a još lakše pojede!
Sastojci za paradajz čorbu:
- 500ml paradajz soka
- 300ml vode
- 1 glavica crnog luka
- 2 manje šargarepe
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica suvog začina
- Beli luk u prahu po ukusu
- Biber po ukusu
Serviranje
Poslužite toplu, po želji sa malo svežeg peršuna ili pavlake.
Recepti za paradajz čorbe mogu se razlikovati. Neko koristi krompir, šargarepu i celer. Sve zavisi šta volite, ali najvažnije je kako se kuva čorba od paradajza.
Kakvu god da volite, sada znate kako se sprema brza paradajz čorba.
Mi vam preporučujemo da probate naše recepte za musaku od tikvica i domaću supu.