Brza paradajz čorba – recept za savršeno jelo na kašiku

Paradajz čorba je fenomenalno jelo na kašiku kada želite da se okrepite. Paradajz čorba sa povrćem odlična je opcija za ručak uz glavno jelo. Uz ovaj recept čorbu ćete spremiti brzo i lako.

Za čorbu od paradajza biće vam potrebni sastojci od kojih mnoge već imate kod kuće. U daljem tekstu nalazi se recept za paradajz čorbu i kako se brzo priprema.

Vreme kuvanja

30min

Broj kalorija

170

Broj osoba

5

Paradajz čorba - sastojci

  • 4 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • 4 čena belog luka
  • 600 ml pasiranog paradajza
  • 600 ml vode
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice suvih biljnih začina
  • biber
  • peršun
  • testenine

Paradajz čorba - priprema

  1. U šerpi zagrejati ulje i propržiti iseckan beli luk.
  2. Potom dodati brašno i promešajte.
  3. Zatim šerpu sklonite i polako dodajte paradajz uz neprestano mešanje kako se ne bi napravile grudvice.
  4. Potom nasuti vodu i nastavite sa kuvanjem.
  5. Odmah dodati testeninu, a zatim šećer, peršun i pobiberiti.
Recepti za paradajz čorbe mogu se razlikovati. Neko koristi krompir, šargarepu i celer. Sve zavisi šta volite, ali najvažnije je kako se kuva čorba od paradajza.

Kakvu god da volite, sada znate kako se sprema brza paradajz čorba. Mi vam preporučujemo da probate naše recepte za potaž od brokolija i domaću supu.

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Paradajz čorba

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Paradajz čorba

Podelite sa vašim prijateljima recept: Paradajz čorba