Savršeni brusketi sa belim lukom – originalni recept

Bilo da ste mesojed ili vegeterijanac, brusketi sa belim lukom i paradajzom su savršeni kao toplo predjelo. Kako su popularni širom sveta, postoje različiti recepti za bruskete, prilagođeni svačijem ukusu. Mogu biti sa tunjevinom, lososom, čak i avokadom.

U nastavku teksta videćete kako se pravi brusketi sa paradajzom i belim lukom, takođe, zašto da koristite kvalitetne sastojke.

Vreme kuvanja

25min

Broj kalorija

70

Broj osoba

4

Brusketi - sastojci

  • francuski hleb (baget)
  • kilogram paradajza
  • 4 čena belog luka
  • veza bosiljka
  • 200 ml ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so
  • biber

Brusketi - priprema

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. Isecite hleb debljinu od 1 cm.
  3. Na pleh stavite papir za pečenje.
  4. Ređajte parčiće hleba na pleh i stavite u rernu na 10 minuta. Sada ne pečete hleb, već prosušujete. Treba da bude hrskav, ne tvrd.
  5. Za to vreme samo oljuštite beli luk.
  6. Čim brusketi budu gotovi, utrljajte beli luk na hleb.
  7. Pošto se hleb premaže belim lukom, prelijte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
  8. Zatim posoliti i pobiberiti po ukusu.
  9. Za kraj dodaje se sveži bosiljak i iseckan paradajz na kockice.
Brusketi su odlični za svaku priliku, mogu biti posni. Za neke je recept za bruskete nezamisliv bez mesa, te možete dodati pršutu ili neki sir.

Suština za spremanje brusketa krije se u njihovim sastojcima. Koje god sastojke da koristite, oni moraju biti kvalitetni. Samo tako ćete napravite hrskave i ukusne bruskete.

Foto:Shutterstock

Prosečna ocena recepta: Brusketi

0,0
Rated 0,0 out of 5

Ocenite recept: Brusketi

Podelite sa vašim prijateljima recept: Brusketi